U bent hier

Training Schriftelijke Communicatie

Om ook anderen te leren effectief te schijven geef ik de training Schriftelijke Communicatie.

Doelgroep

De training is bedoeld voor mensen die geen communicatie-opleiding hebben en wel teksten schrijven voor grotere groepen lezers. Zij hebben vaak behoefte aan meer kennis en vaardigheden op dit vlak.

Doel

Na afloop weet de deelnemer hoe hij een goed opgebouwde, doelgroepgerichte en effectieve tekst kan schrijven; een tekst die niet te lang is, prettig leest en die de lezer na een keer lezen de boodschap duidelijk maakt. Door met veel praktijkwerk te oefenen, leert de deelnemer zulke teksten te schrijven.

Middel

De training maakt gebruik van beperkte theorie en vooral van veel praktijkvoorbeelden en -oefeningen. De deelnemer neemt deze voorbeelden ook uit de eigen praktijk mee. Hierdoor leert hij niet alleen, maar krijgt hij ook nog werk af. De training is op maat doordat van te voren kan worden aangeven aan welke onderdelen behoefte is.

Inhoud

Het belangrijkste onderdeel van de training omvat communicatief goed leren schrijven: doelgroep- en doelgericht, kernachtig en prettig leesbaar. Als dat enigszins onder de knie is, wordt dit toegepast op bijvoorbeeld: beeldschermcommunicatie (internet en intranet), mailings, persberichten, nieuwsberichten, advertenties en posters.

Vervolgadvies

Na afloop van de training kan elke deelnemer voor een uur telefonisch of per mail vervolgadvies krijgen van de docent.

Tijdsduur

De training duurt twee dagdelen van drie uur.

Kosten

De kosten bedragen € 395 per persoon inclusief één uur vervolgadvies, exclusief btw.